Loman jälkeen on hyvä aloittaa rauhallisesti, joten ollaan nyt sitten treenattu melkein joka päivä jotain. :)

Maanantaina oli siis Inton eka ryhmäagility. Ennen treenejä käytiin kuitenkin näyttämässä sitä silmää lääkärille ja totesimme, että jotain häikkää siinä on mutta ei reikää tms. näkyvää vikaa. Tuomioksi tuli Oftan Dexa Chlora- salvaa kolme kertaa päivässä.

Aksaan siis, tehtiin aluksi keppejä kujassa ja kontakteja. Lähinnä kouluttaja halusi nähdä miten olen niitä opettanut ja missä vaiheessa ne on. Kujaan saatiin vinkiksi aloittaa heti myös vinoja lähestymisiä. Muuten ei mitään kauheasti korjattavaa ollut, Into meni oikeastaan todella hyvin ja lähti myös niistä vinoista kulmista hyvin. Ja keskittyi hienosti ottaen huomioon, että muut  treenasi samaan aikaan omia juttujaan.

Kontakteista sen verran, että Into tarjoaa kyllä hyvin, mutta ohjaajan ongelma on  liikkeellä vapauttaminen. Tästä se Jänesniemikin sanoi. Eli vaikka en mielestäni vapautakaan liikkeellä niin aina siihen tulee joku pään nyökäytys tms. Miten voikin olla näin vaikeaa olla liikkumatta silloin kun sitä tarvittaisiin..

Tehtiin siinä sitten vielä vähän rataa ja ekaa kertaa treenattiin jarruttamista ja lyhyttä hyppyä. Ja tosi nätisti se lähtee jarrutuksiin mukaan ilman, että vauhti hidastuu. Kaapolla pitää pitää kiinni koko hypyn ajan tai se vaan jarruttaa ja roiskasee sitten pitkälle, mutta Inton pystyi jarruttamaan ja lähettämään hypylle ja se teki nätin pienen hypyn ja lyhyen kaarroksen. Toivottavasti jatkuu myös tälläisenä.

Kouluttajan loppukommentit oli Intosta, että näyttää tosi pieneltä, mutta hyväpäiseltä kelpieltä.

Torstaina oltiin kokeilemassa Inton kanssa viehejuoksua. On pitänyt koko kesä käydä kokeilemassa miten se lähtee vieheen perään, mutta aina juoksutreenit on ollut sellaisena päivänä ettei mulle ole sopinut. No, nyt päästiin.

Eka vein Inton vaan katselemaan kun muut koirat juoksee, halusin nähdä kiinnostuuko se vieheestä lainkaan ja kyllähän se kiinnostu ja katseli nimenomaan viehettä eikä niitä juoksevia koiria.

Sitten tuli Intskan vuoro ja hienostihan se meni! Eikä ollut edes mitenkään hidas, näytti okein vinttikoiramaiselta siellä juostessaan. Ja sahamieskin sanoi, että se oli hyvä juoksu. Nyt mä uskallan viedä sen lokakuussa pidettäviin kiihdytyskisoihin.

Intosta tulee ehkä vinttari jos mä en muuhun sitä saa koulutettua :)

Eilen oli sitten toko treenien vuoro.

Ekaks oli Kaapon treenit, aiheena tänään ruutu ja kaukot.

Ruutu on ollut Kaapolle jotenkin vaikea hahmottaa, joten aloitettiin sellaisella hengailulla josta lähetin sen ruutuun. Kaapo yllätyksekseni haki ruudun hyvin, sitten otettiin enempi matkaa ja enemmän kisaomaisesti eli normi sivulta lähetys, mutta taas olin itse rento ja höpöttelin Kaapolle ennen lähetystä ja se meni sinne ruutuun! Muutama tälläinen toisto ja kaikki onnistu.

Kaapostahan tulee vielä oiva tokokoira!

Sitten otettiuin Ruudun loppua kerran niin, että käskin sen sieltä sivulle (tehtiin käännös oikeaan) ja kerran niin, että liikkurin sanoessa "käsky" käännyin palkkaamaan koiraa. Sivulle kutsuminen meni hyvin, ei korjattavaa.

Toisella kertaa kun lähestyin koiraa Kaapo meinas lähteä mukaan, mutta tässä ilmeisesti katselin sitä, joten virhe tuli ehkä siitä. Otettiin uudelleen ja nyt katse horisontissa ja Kaapo pysyi eikä ennakoinut. 

Kaukot oli sitten vähän vaikeampi juttu. Tähän täytyis keksiä joku juttu tai ehkä mun pitäis vaan ottaa se naksu esiin ja tehdä tarkempi kriteeri mitä haluan. Nythän Kaapo siis välillä nousee ma-is vaihdossa eteen ja välillä taakse(pitäis mennä taakse) ja is-sei-vaihdossa meni eteen kun pitäisi nousta taakse.

Inton treeniaiheina oli

luoksepäästävyys: Vaikea liike, Into tosi helposti murisee jos se ei halua, että sitä kosketaan. Jos pidän sen käskyn alla ja syötän sitä niin se luulee, että apuohjaaja vie sen makupalat ja se murisee varmasti. Nyt saatiin onnistunut suoritus kun  vapautin sen ennen koskemista ja se sai mennä vähän vastaan. Ehkä jatkamme näin.

paikkamakuu: Otin Intolle taas tehtävän kun se on viimeaikoina ollut niin levoton eli pallo vähän matkan päähän Intosta. Oli rauhallisempi kuin viimeksi, mutta ei vieläkään omasta mielestä tarpeeksi rauhallinen. Nousi muuten istumaan heti alussa (tätä ei ole aikaisemin tehnyt), mutta meni kuitenkin maahan uudella käskyllä ja pysyi koko loppu makuun.

seuraamisen käännökset: Tetiin ensin paikallaan ja sitten liikkeessä. Käännöksissä ei sinällään mitään ongelmaa, Intolla on vaan todella tiivis perusasento ja lisäksi palkkaan sitä aivan liian eteen. Täytyis vähän skarpata, koska Tuija ei ollut ensimmäinen joka tuosta huomauttaa. Ja nyt se olisi vielä suhteelisen helppo korjata.

Kaukot: Tehtiin vähän alkeisharjoittelua ja saatiin ohjeeksi tehdä kotona rauhallisessa mielentilassa ja nenä kiinni namissa. Tämä siksi, että muuten Into hyppää maasta taaksepäin istumaan niin että se helposti liikkuu sen puolimetriä ilmassa. Nopeahan se on ja innokas, mutta ei ehkä ihan sitä mitä haetaan.

Huomenna mennään Kaapon kanssa Nokialle kisaamaan. Se on mennyt viimeaikoina niin hyvin aksaa, että on kiva lähteä. Ja koska vimeksi tuli se tupla niin mitään hirveitä tulostavoitteita ei ole.