Ja niin me saimme Kaapon valiokellon käyntiin.

Oltiin siis eilen Ylökk:n kisoissa ja hyvinhän siellä meni. Tuomarina oli Sari Mikkilä ja hän oli tehnyt mukavat radat, ei mitään liika vaikeeta pyöritystä vaan sopivasti vauhtipätkiä ja hallintaa.

Kaapo kävi pikkuisen ylikierroksilla ennen ekaa rataa (ulisi ja vinkui), mutta Kaapon ollessa kyseessä se on vaan hyvä juttu kun sillä on ollut tuon vireen noston kanssa ongelmaa (ei kylläkään aksassa, mutta ei se lisävire haittaa sielläkään).

Radalla Kaapo meni lujaa, mutta tarkasti. Mahtava tunne kun koira menee täysillä ja silti kuuntelee. Ja hieno tunne sekin, että on itse kokoajan kartalla, ohjaa oikein, oikeaan aikaan ja ei häiritse koiran suoritusta.

No, ei se ihan täydellisesti silti mennyt. Yhden hypyn paikkaa piti vähän hakea ja sitten seuraavalle hypylle oli ohjaus hiukan myöhässä. Mitään katastrofia siinä ei käynyt, mutta Kaapo vaan hyppäs hiukan eri suuntaan kun olin suunnitellut. Ja tästä seurasi tietysti turhaa ajanhaaskaamista.

A-kisasta kuitenkin 0 ratavirhettä, aika -10,92, 3. sija ja SERT-A!!

Tuomari sanoi palkintojenjaossa, että näytti ihan siltä kuin Kaapolla olis radalla ollut harjas selässä, että ilmeisesti Kaapo on mennyt siellä lohikäärmeenä. Nauru

B-radalla oli hauska alku hyppy, rengas ja suora putki peräkkäin ja sen jälkeen "täyskäännös" toiseen putkeen ja takaakierto. Harvemmin näkyy kolmosissa suoraa alkua, usein on vaan hirveetä pyöritystä ja hallintaa.

Radassa oli yksi vaikea kohta jossa ohjaajan liike vei kepeille, mutta piti ohjata poikittain oleva hyppy. Vaikea siis on koiralle joka pitää kepeistä ja irtoaa niille hyvin. Tässä tuli meille pientä sähläystä ja luulin jo, että tuomari antoi meille kiellon, joten en mennyt ihan niin asenteella loppuun kun muutoin olisin mennyt. Hyi minua!

Tuloksena kuitenkin nolla, aika -9,35 ja sij. 4.

Eli meidän ensimmäinen tupla!!

C-kisa oli hyppäri ja ohjaaja jo hiukan väsynyt. Kaapo livahti väärään päähän putkea ja siitä HYL, mutta muuten rata meni kivasti. Siis yleensä kolmas rata on ollut meille molemmille ihan liikaa ja sieltä on tullut rimoja yms. Mutta Kaapo jaksoi kuunnella tosi hyvin. Ohjaaja ei kyllä jaksanut ohjata, eli kumman tässä nyt olisi syytä sitten treenata..

Sitten vähän harmi juttuja. Into on saanut jostain silmätulehduksen, eilen aamulla oli vielä ihan ok, rähmi keltaista rähmää, mutta silmä oli auki. Illalla sitten olikin jo ihan punainen ja kutiseva. Käydään tänään näyttämässä sitä lääkärille, katsotaan mitä sieltä tulee tuomioksi.