Ja tavoitteena siis BH-koe.

Kesän ensimmäiset tottisharkat oli tänään, tai oikeastaan ne alkoi jo viime viikolla, mutta mä en sinne silloin vielä ehtinyt.

Otettiin aluksi perusasentoa ja kontaktia, niin että koira pysyy kontaktissa kun kouluttaja leikkii tuomaria ja tulee kättelemään.

Kontaktissa ei meillä ollut mitään ongelmaa, Intolla oli vaan valmiiksi kierrokset vähän liian korkealla, eikä se olis millään malttanut pysyä paikoillaan. Perusasennossa oli hiukan liian edessä ja istuu todella helposti takajalat vinksallaan, täytyy tähän kiinnittää enemmän huomiota.

No, siitä sitten mentiin paikkamakuuseen, Into pysyi kyllä paikallaan makuulla koko ajan (yllättävää, kesti nimittäin aika kauan, palkkasin tosin välillä), mutta että osaakin venkuroida siinä. Pää pyörii koko ajan, välillä vaihdetaan lonkka-asentoon, välillä venytellään, haistellaan maata jne. Tuohon täytyy myös puuttua, ilmeisesti täytyy vaan opettaa sille, että paikkamakuussa ei tehdä mitään.

Sitten otettiin yksilöliikkeenä seuraamista. Into seuraa ihan hyvin muutamia askeleita, mutta pudottaa pidemmässä pätkässä/häiriössä helposti kontaktin.

Kokeiltiin sitten korjata sitä antamalla hihnapakote heti kontaktin pudotessa ja korjaamisesta välitön palkka. Ja itse asiassa se toimi tosi hyvin, Into ei paineistu tuollaisesta pakotteesta ja korjaa välittömästi kontaktin, saatiin tosi kiva pätkä seuraamista.

Itsekseni tässä mietin, jos ottais tuohon vielä naksu, eli korjauksesta naks, palkka.

Tämä siksi, että muuten tuo palkka tulee helposti hiukan viiveellä, naksulla sais vielä nopeammin merkattua oikean toiminnon.

Ja nyt kaikki naksutin kouluttajat luo murhaavia katseita minuun kun eihän kukaan voi käyttää naksutinta ja pakotetta samassa treenissä. Hyi minua!