Lauantaina oltiin pentutreffeillä Turussa, sain sieltä hyviä neuvoja tuohon ipanan hallintaan ja siihen miten sen kanssa kannattais edetä.

Suurin ongelmahan meillä on se, että Into tekee just sitä mitä se haluaa, eikä se aina ole sitä mitä minä haluan. En oo jotenkin puuttunut tarpeeksi tuohon vapaavalintaiseen toimintaan, täytyy siis vaan ruveta natseilemaan sille.

Oli kiva nähdä pentuesisaruksia ja huomata, että vaikka ulkonäöllisesti pennut ovatkin ihan erilaisia, niin aikalailla samoja piirteitä löytyy kaikista. Kiva oli myös treffata tuttuja. Nyt kun on tullut vähemmän kisattua, niin ei oo oiken tullut törmättyä muihin kelpi-ihmisiin pitkään aikaan.

Pentu tokossa sain hyviä neuvoja Elsiltä. Meillä ei Inton kanssa ole mitään ongelmaliikkeitä kun kaikki on vielä niin vaiheessa, mutta lähinnä kyselin neuvoja tulevaisuutta varten ja sitä miten kannattaisi edetä. Suurin ongelma eli paikkamakuu on muuten parantunut ihan huimasti. Oli sittenkin ihan järkevää olla stressaamatta siitä ja antaa aikaa.

Kaapon kanssa oltiin sitten Tapsan aksatreeneissä ja Kaapo meni tuttuun tapaansa eli ihan sinne minne sitä ohjaa. :) En tiedä ollaanko me kehitytty vai onko Tapsa tullut lepsummaksi, kun treenit ei tuntunut ollenkaan niin vaikealta kun ennen.

Sunnuntaina käytiin Kaapon kanssa aamulla tokoilemassa. Harkattiin pitkästä aikaa luoksetuloa, mulla on siihen kauhea asennevamma. Kyllähän se meni paremmin, mitä yleensä, mutta silti se ei oo läheskään niin hyvä kun haluaisin. Plaah.

Alettiin harjoitella myös ohjattua noutoa tai lähinnä lelun kanssa niitä suuntia. Kaapo oli varmaan väsynyt, kun se meni niin innottomasti lelun perään. Täytyy varmaan treenata paremmassa vireessä kotona.

Illalla lähdettiin käymään aksa kisoissa Lempäälässä. Ei ollut mitään suuria odotuksia kun Kaapolla oli raskas viikonloppu takana, mutta kivasti se jaksoi kulkea. Eihän me mitään tuloksia tehty, mutta pääasia, että Kaapolla oli hauskaa.

Kaapon kanssa on kyllä kiva matkustaa, kun se osaa ottaa niin rennosti. Nytkin hallissa oli hirveä meteli ja omat hermot oli kireellä sen vuoksi, mutta Kaapo vaan makasi hallin lattialla ihan rentona ja silmät kiinni.

Kotimatka oli ihan hirveä, vaikka oli pakkasta, niin satoi vettä, joka jäätyi tuulilasiin. Oli yhden kerran pakko pysätä ja putsata tuulilasi kun ei nähnyt enää mitään. Samalla hajotin toisen tuulilasinpyyhkijän sulan. Onneksi mulla oli uudet sulat autossa ja pienen panikoinnin jälkeen sain sen asennettua ja pääsin lopulta kotiin.

No, otettiin maanantaina aksassa Tapsan neuvot heti käyttöön ja treenattiin Inton kanssa pientä pätkää lelupalkalla, enkä antanut sille yhtään mahdollisuutta haahuiluun. Toki oltiin hallissa yksin, mutta hyvä se on aluksi harjoitella ilman häiriötä.

Päätin sitten aloittaa myös A:n opettelun.

Ajattelin, että on paljon vaarallisempaa (ja kuluttavampaa) ”antaa” sen suorittaa sitä itsenäisesti ja loikkia sieltä alas miten sattuu. Siis eihän se sinne saa mennä, mutta joskus kelpi lähtee lapasesta ja käy siellä hillumassa. Otettiin siis ihan remmissä muutama nätti toisto hillitysti. Tätä ei ole tarkoitus mitenkään tehotreenata, vaan ottaa aina joskus.

Mä löysin tossa viikonlopun aikana pikkaisen kadoksissa olleen treenimotivaation, joten lähdenpä tästä treenaamaan seuraamista. :)